15 Mart 2012 Perşembe

Fotoğrafçı

Üzerine çalışılması gereken o kadar çok konu var ki! Ürün çekimi diye bir işe başlandığında insan ürün fotoğrafçılığı hakkında daha ne kadar çok yol alması gerektiğini fark edebiliyor. Her ürünün kendi özgü bir havası, çalışılması gereken bir konsept ya da ortaya çıkarılması gereken detayları olabiliyor. Bunun için belki de en iyi yol olabildiğince fazla ürün fotoğraf çekimi gerçekleştirip tecrübe ve kabiliyetleri arttırmak. Bir de olabildiğince farklı çalışmaları incelemeye ve vizyonumuzu genişletmeye çalışmak gerekiyor.
Moda fotoğrafçısı olmak ise başlı başına bir uzmanlık alanı! Sadece güzel kızları ya da yakışıklı erkekleri fotoğraflamak moda fotoğrafçılığı olmamalı. Moda çekimi deyince insanın aklına sadece çıplaklık gelmemeli. İyi bir moda fotoğrafı yine iyi bir ekip, iyi bir göz ve iyi bir geçmiş ister. Eline binlerce liralık fotoğraf makinesi alan herkes altta tutulan vantilatörün saçlarını savurduğu güzelim kızları fotoğraflaması o fotoğrafı moda fotoğrafı yağmasına yetmeyecektir.
Profesyonel fotoğrafçı pek çok sanat dalında olduğu gibi kendi geliştirmeyi bilen, yaratıcı bir kişiliğe sahip ve geniş bir bakış açısını koruyabilen kişilerdir. Eğer bunlardan bir ya da bir kaçında eksiklik var ise o zaman fotoğrafçı olma konusunda tartışmalara açık olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder