11 Ekim 2012 Perşembe

Yeni Düğün Eğlenceleri

Artık sonlarına yaklaştığımız yaz aylarının belki de en sıkıcı yanı sertleşmeye başlayacak olan hava durumu nedeniyle kırlarda, havuz başlarında ve açık alanlarda gerçekleştirilen düğünlerin kış sezonu boyunca gerçekleşemeyecek olması. Gözlerini kapatmak üzere olduğu 2012 yaz düğün sezonun geçen senelere göre gayet keyifli ve verimli geçtiğini düşünebilirim. Her ne kadar pek çok arkadaşım artık evlenmenin ötesinde çoluk çocuğa karışma evresine girmiş olsa da benden sonra gelen kuşakların düğünlerini yakalamaya başladığım için yine aktif mutluluk dileyen iyi insan pozisyonumu korumaya devam edebiliyorum:)
Düğünlerden bahsederken sanırım esas soru düğünlerle fotoğrafçı kazanının ne alakası var olacaktır. Hemen cevap vereyim :) Bu sezon yurt dışında da oldukça rağbet gören "trash day photography" ya da çöp günü diye birebir çevirdiğimiz evlilik günü sonrası gelinle damadın gelinlik ve damatlıklarını paralamak için giyip dağa taşa bayıra ve hatta denize girdikleri ve bu eğlenceli aman gelinliğim kirlendi mi derdi olmadan yaşadıkları anları fotoğraflamak bizde de düğün sonrasına yansımaya başladı. Her ne kadar çok popüler bir hal almasa da eminim ki seneye oldukça geniş bir kitleye hitap edecek bir duruma gelecektir...

Kimi Seçmeli

Elbette trash day photography denilen işin de kısa süre içerisinde zart zurt photography tarafından yapılması söz konusu olacaktır. Malumunuz bu ara neredeyse memlekette kayıtlı fotoğraf makinesi sayısı kadar düğün fotoğrafçısı var :) E durum bu kadar bol olunca pazar içerisinde doğru düğün fotoğrafçısı seçimini yapmak da bir o kadar zor olsa gerek. Her zaman söylediğim gibi bu işi profesyonel birilerine yaptırmakta fayda var. Aksi halde trash day diye gitiiğiniz çekimlerde kıyafetiniz kadar siz de çöpe dönüşebilirsiniz. Benden söylemesi :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder