18 Ocak 2013 Cuma

Düğün Fotoğraflarına Başlamadan Önce

Uzun zamandır ara verdiğim Fotoğrafçı Kazanı'na düğün fotoğrafçılığının ünlü ve köklü firmalarından biri olan sevgili Nilnes Fotoğraf'ın güzel bir yazısını alıntılayarak devem ediyorum. Düğün fotoğraflarına başlamadan önce başlıklı bu yazıları ile bizlere düğün fotoğrafçısı seçimi ile ilgili aslında arka planda olup bitenleri çok güzel özetlemişler.
Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyor ve bu keyifli yazıyı okuyup paylaşmanızı diliyorum...


"Bugün düğün fotoğrafı çekimine başlamadan önce çift hakkında fikir sahibi olmanın ne kadar önemli bir konu olduğuna kısaca değineceğim.

Düğün mekanı, müzik, süsleme kısacası düğünün konsepti bize çiftin tarzı hakkında oldukça ipucu verir. Romantik, çekingen, enerjik, eğlenceli, maceraperest…

Bu işin belki de en güzel yanı yüzlerce insan tanıyıp  çiftin ne istediğini analiz edebiliyor hale gelmektir. Yanıldığımız anlar da oluyor tabi… Çok sakin bir çift düğünde çılgın bir enerjiyle dolup sabaha kadar bir kez bile oturmadan dans edebiliyor mesela. Ya da sabaha kadar eğleneceğiz diyen bir çift saat 12’yi vurmadan pilini tüketebiliyor (:

Gelelim düğün fotoğrafları meselesine; düğün öncesinde çiftle tanışmak bir avantaj, bunun mümkün olmadığı zamanlarda uzun mailler ya da telefonlar giriyor devreye. Onları anlamak, nasıl birşey hayal ettiklerini öğrenmek fotoğrafların sonuçları  açısından çok önemli. Gelinliği hakkında çok titiz olan birini yerlerde oturtmamalıyız, damat fotoğraf işinden çok haz etmiyorsa çaktırmadan etrafında dolanmalıyız mesela… Bu arada bize gelen çoğu damat- fotoğraf çektirmeyi sevmem, zaten iyi de çıkmam ben, geline odaklanın- der. Düğün gününün ilk saatlerinde bir kovalamaca başlar ve sonunda teslim olur  bize, işi eğlenceye vurur (:
Her iki taraf için rahat olmak çok önemli fotoğrafı ya da videoyu çeken de, kameranın karşısında olan da kendini iyi hissetmeli. Bunu sağlamak da insani ilişkilerden, karşı tarafı anlayabilmekten geçiyor.  Bugüne kadar gelinlerimize, damatlarımıza önerdiğimiz şey hep aynı; etrafınıza sizi mutsuz, huzursuz edecek kimseyi yaklaştırmayın!  Evlenecek çiftlerimize önerilerimi hazırladığım tavsiyeler bölümünde sizinle paylaşıyor olacağım.Keyif aldığımız bir düğün çekiminden kareleri inceleyebilirsiniz, yorumlarınızı ve tecrübelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Sevgiler…"

Bu yazı http://www.nilnes.com/ adresinden gerekli izinler alınarak yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder