25 Aralık 2011 Pazar

Fotoğrafçıdan Neler Beklemeli?


Hangi fotoğrafçıyla çalışıyorsunuz ve ne beklemelisiniz sorularının cevapları aslında kendi içinde döngüsel bir hareket oluşturup sonsuzda kaybolup gidebiliyor bazen. Örneğin, belgesel tarzda fotoğraf çekimleri yapan, işinin ustası, akademi mezunu, aklı başında bir fotoğrafçı ile, mahalle arasında “fotoğrafçılık rahat iş, hem para da var” mantığıyla tavla oynamanın arda kalan zamanlarında fotoğrafçılık tabelasının altında yağmurdan kaçan fotoğrafçı arasında bence fark sadece var olmakla kalmayıp aynı zamanda fark kelimesine bir anlam da yüklüyor.
Et almak için berbere gitmediğimize göre, bence fotoğraf çektirmek içinde kasaba gitmemeliyiz. Neden derseniz, ya üzerimize et kokusu siner, ya da tavuk kokabiliriz. Ben her ikisini de severim, ancak fotoğraf çektirirken hiç bir tavukla münasebetim olmadı bu güne kadar :)
Peki o zaman ne beklemeli bu fotoğrafçıdan sorusuna gelirsek; vesikalık fotoğraf konumuz dışında olduğu için örnek olarak doğum fotoğrafları çektiren birinin doğumun sonrasında fotoğrafçıdan doğumdan çok  doktora odaklanmış fotoğraflar beklememesi en doğal durumdur :) Ya da hemşire güzel diye, tıpkı tv’de üniversite sınavına bu sene bilmem kaç kişi girdi diye başlayan haberlerde kameramanın sınıfın en güzel kızını göstermesi gibi sadece hemşireyle dolu fotoğraflarla gelmemesini tercih ederim:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder